Att sitta vak, vad innebär det?

Att sitta vak, vad innebär det?

pin_dropDigitalt

event2023-03-29 13:00 - 2023-03-29 15:30

Digital föreläsning

Anmäl dig här

“Kan du sitta vak?” är en vanlig fråga som hörs i vården och ställs som det vore världens självklaraste sak. Men är det verkligen en enkel uppgift? Hur skapar du trygghet och ger omsorg till personer i den palliativa vården?

Ingen, som inte så önskar, ska behöva dö ensam. Denna mening framgår tydligt i olika texter som beskriver den palliativa vårdens innebörd. När livet närmar sig sitt slut sätter vi in vak. Det är en kvalificerad arbetsuppgift som vi ofta inte pratar tillräckligt om. Vad kräver uppgiften och vilken betydelse har den?

Anna-Karin Byström, undersköterska inom äldreomsorgen, berättar om sina tankar och erfarenheter av att sitta vak. Vad innebär det att vara medresenär på livets sista resa?

Föreläsningen är en del av den digitala utbildningsserien Undersköterskans roll i palliativ vård, med fokus på fördjupad kunskap inom palliativ vård. Den riktar sig i första hand till omvårdnadspersonal och arbetsledare inom vård och omsorg. Utbildningen riktar sig till omvårdnadspersonal i olika befattningar och i den lyfts aktuella ämnen för vården både i teori och praktik.

Kostnad: 495 exkl. moms. Kursintyg utfärdas.

Utbildningen sker i samverkan mellan Betaniastiftelsen och Undersköterskor För Palliativ Omvårdnad (UFPO).

Föreläsare

Anna-Karin Byström

Anna-Karin Byström

Stolt undersköterska med lång erfarenhet av palliativ vård och äldreomsorg.