HBTQI i palliativ vård

HBTQI i palliativ vård

pin_dropDigitalt

event2023-02-15 13:00 - 2023-02-15 16:00

Digital föreläsning

Anmäl dig här

Att HBTQI-personer undviker vård på grund av tidigare negativa erfarenheter eller rädsla för att diskrimineras är en dokumenterad sanning. Men vad krävs för att förändra det? Och hur hjälper och stöttar vi patienten att vara sitt autentiska jag?

Efter denna eftermiddagskurs kommer du att bli HBTQI-medveten samt få metoder och symboler för att hjälpa patienten ut ur garderoben och in i en trygg vårdkontext. Dessutom får du tips och råd om bemötande, förhållningssätt och normkritiskt tänkande.

Föreläsningarna av Marion Englaborn, leg. vårdlärare och Eva-Lena Rindahl, leg. arbetsterapeut varvas med case och gruppdiskussioner. Du får med dig en medvetenhet, underlag och symboler som du kan använda i ditt arbete – oavsett vilken roll du har inom den palliativ vården. Kursen har forskningsbas och rymmer en samlad, mångårig erfarenhet av vård och omsorg.

Kursen är en del av Lindring bortom boten, en digital utbildningsserie för dig som arbetar med patienter med palliativa behov och deras närstående. Syftet är att utifrån nationella riktlinjer och aktuella frågor utveckla kompetensen hos olika professioner inom den palliativa vården.

Kostnad: 495kr exkl. moms. Kursintyg utfärdas.

I samarbete med Nationella Rådet för Palliativ Vård (NRPV).

Föreläsare

Marion Englaborn

Leg. vårdlärare med 30 års erfarenhet inom vård och omsorg. Hon är själv transperson och har samtalslett för RFSL.

Eva-Lena Rindahl

Leg. arbetsterapeut och arbetsterapeutspecialist inom äldrevård och äldreomsorg. Har b.la. varit verksam som psykiatrisjuksköterska inom rättspsykiatrin i Birmingham, England.