LIVSMOD: Att bli berörd genom föremål och musik

LIVSMOD: Att bli berörd genom föremål och musik

pin_dropAndreaskyrkan

event2023-04-19 13:00 - 2023-04-19 16:00

Seminarium

Anmäl dig här

Varmt välkommen till seminariet LIVSMOD: Att bli berörd genom föremål och musik. Den är för dig som möter äldre personer i ditt arbete, är volontär eller allmänt intresserad av livets möjligheter när man blir äldre.

Seminariet är en fortsättning på fjolårets mycket uppskattade tillfällen med LIVSMOD, som gjordes i samarbete mellan Sociala Missionen och Betaniastiftelsen. I år ansluter studieförbundet Bilda som medarrangör och vi fyller på med ännu mer kunskap, gemenskap och livsmod!

Vi möter Tomas Brytting, docent i företagsekonomi och professor emeritus i organisationsetik, som bland annat skrivit boken “Föremål som berör – om värdedon & egodelar”. Han föreläser om att lära känna sina ägodelar och sig själv på djupet. Vi möter även Katarina Lindblad, musikterapeut och fil. dr. som talar om hur musiken kan användas för att skapa möten med äldre.

Plats: Andreaskyrkan på Södermalm, Stockholm. Högbergsgatan 31.

Program:

13.00  Välkomna, musikinslag Katarina Lindblad

13.15  Tomas Brytting, Om tingens betydelse

14.15  Kaffe/thé

14.45  Katarina Lindblad, Om musik som ger livsmod

15.45  Summering, avslutning

Seminariet är gratis. Glöm inte att anmäla dig senast en vecka innan, så att vi kan ordna ordentligt med fika och sittplats. Anmälan via länk ovan eller Sociala Missionens hemsida.

Sociala Missionen, Betaniastiftelsen och studieförbundet Bilda arrangerar seminarier och event under paraplyet LIVSMOD. Dessa seminarier arrangeras med stöd av Stockholms stad i projektet Att höra till – samordnande insatser för äldre.

För frågor eller mer information, kontakta: elaine.l@socialamissionen.se

Föreläsare

Tomas Brytting

Docent i företagsekonomi och professor emeritus i organisationsetik.

Katarina Lindblad

Musikterapeut, fil.dr. i musikvetenskap och socionom.