LIVSMOD: Om åldrandet – i bångstyrig frihet och med snabba kast

LIVSMOD: Om åldrandet – i bångstyrig frihet och med snabba kast

pin_dropImmanuelkyrkan

event2023-05-04 13:00 - 2023-05-04 16:00

Seminarium

Anmäl dig här

Varmt välkommen till seminariet LIVSMOD: Om åldrandet – i bångstyrig frihet och med snabba kast. Den är för dig som möter äldre personer i ditt arbete, är volontär eller allmänt intresserad av livets möjligheter när man blir äldre.

Seminariet är en fortsättning på fjolårets mycket uppskattade tillfällen med LIVSMOD, som gjordes i samarbete mellan Sociala Missionen och Betaniastiftelsen. I år ansluter studieförbundet Bilda som medarrangör och vi fyller på med ännu mer kunskap, gemenskap och livsmod!

Här möter vi Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idéhistoria och författare i ett samtal med Lisbeth Gustafsson, hedersdoktor i teologi, journalist och författare om åldrandet. Sven-Eric Liedman reflekterar personligt hur det kan vara att bli gammal. Vi får ögonblicksbilder och ett nära, närvarande samtal om åldrandet. Vi lyssnar till musikern Stefan Jämtbäck musik och sång.

Plats: Immanuelkyrkan i Vasastan, Stockholm. Kungstensgatan 17.

Program:

13.00 Välkomna, musikinslag Stefan Jämtbäck

13.15  Sven-Eric Liedman i ett samtal med Lisbeth Gustafsson om åldrandet

14.15  Kaffe/thé

14.45  Musikinslag Stefan Jämtbäck

Samtalet fortsätter

15.45  Summering, avslutning

Seminariet är gratis. Glöm inte att anmäla dig senast en vecka innan, så att vi kan ordna ordentligt med fika och sittplats. Anmälan via länk ovan eller Sociala Missionens hemsida.

Sociala Missionen, Betaniastiftelsen och studieförbundet Bilda arrangerar seminarier och event under paraplyet LIVSMOD. Dessa seminarier arrangeras med stöd av Stockholms stad i projektet Att höra till – samordnande insatser för äldre.

För frågor eller mer information, kontakta: elaine.l@socialamissionen.se

Föreläsare

Sven-Eric Liedman

Professor emeritus i idéhistoria och författare.

Lisbeth Gustafsson

Journalist, författare och hedersdoktor i teologi.