Vad är att må bra – temadag om existentiell folkhälsa på Sigtunastiftelsen

Vad är att må bra – temadag om existentiell folkhälsa på Sigtunastiftelsen

pin_dropSigtuna

event2022-11-14 09:30 - 2022-11-14 16:15

Temadag

Vårt land är ett av världens bästa länder att leva i. Ändå är psykisk ohälsa den orsak som anges för närmare hälften av våra sjukskrivningar. Många barn och unga kämpar också med att de inte mår bra. Hur blev det så här? Under en heldag på Sigtunastiftelsen om existentiell folkhälsa får vi möta föreläsare från vård och samhällsplanering, kyrka och kultur för att tillsammans hitta en väg fram där vi alla förhoppningsvis kan må bra.

Har vi en brist på livsmening och sammanhang mitt bland vår materiella välfärd? Är vi för stressade och snurrar allt för fort? Och vad skulle behövas för att vi skulle må bra? Vi vill utforska hur ett fokus på existentiell hälsa skulle kunna ge fördjupning och utveckling – både för den enskilda individen och i gemenskap med andra.
Under en hel dag på Sigtunastiftelsen – en plats för gränsöverskridande möten – får vi möta föreläsare från vård och samhällsplanering, kyrka och kultur för att tillsammans hitta en väg fram där vi alla förhoppningsvis kan må bra.

Kostnad: 1295 kr exkl. moms

Anmälan öppnar inom kort
Programmet kan komma att uppdateras

Föreläsare

Anders Rosengren 

Läkare och författare till ”Hela livet: en läkares erfarenheter om hälsa, forskning och vardagens utmaningar”. Vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd? Anders talar om hälsoappar och existentiell hälsa.

Fredrik Modéus 

Biskop Växjö stift, författare till flera böcker. Lyfter särskilt temat existentiell folkhälsa och vad det kan vara: ”Allt fler ser att människor som fysiskt och psykiskt är friska ändå inte mår bra. Det är något som fattas dem. En existentiell tomhetskänsla kan infinna sig mitt i en annars välfungerande vardag.”