Existentiell hälsa – livsfrågor i ett folkhälsoperspektiv

Existentiell hälsa – livsfrågor i ett folkhälsoperspektiv

pin_dropDigitalt

Digitalt

Anmäl dig här

Minikursen ”Existentiell hälsa – livsfrågor i ett folkhälsoperspektiv” är tänkt att ge dig bakgrund till varför existentiella frågor nu lyfts in som en viktig del av hälsobegreppet.

I kursen möter du Cecilia Melder och Lisbeth Gustafsson. Cecilia Melder är forskare i religionspsykologi, som genom sin forskning lyft fram och formulerat Världshälsoorganisationens (WHO:s) begrepp kring existentiell hälsa för svenska förhållanden. Cecilia har starkt bidragit till att livsfrågorna och inte minst de åtta aspekterna av existentiell hälsa tar plats i vården. Du får också veta mer om och reflektera kring olika aspekter existentiell hälsa. Lisbeth Gustafsson är journalist, författare och hedersdoktor i teologi vid Uppsala universitet. Hon leder retreater och är senior konsult inom kommunikation av livsfrågor och tro.

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar inom vård och omsorg och andra människovårdande sammanhang men alla som är intresserade av livsfrågor är välkomna att ta del. Kursen kan också användas för samtal och reflektion i grupp.

Kursen görs direkt på webben och tar ca 45 minuter att genomföra, beroende på hur mycket tid du själv väljer att lägga på reflektion. När du är klar fyller du i en kort utvärdering och får ett kursintyg att spara ned eller skriva ut. Du har tillgång till kursen i 60 dagar från anmälningstillfället.

Minikursen är kostnadsfri och framtagen med stöd från Folkhälsomyndigheten.

Föreläsare

Cecilia Melder

Cecilia Melder

Forskare i religionspsykologi.

Lisbeth Gustafsson 3

Lisbeth Gustafsson

Journalist och författare.