Modet att stanna kvar och lyssna

Modet att stanna kvar och lyssna

pin_dropDigitalt

Webbutbildning - gå när du vill

Anmäl dig här

Minikursen ”Modet att stanna kvar och lyssna” vill stärka dig i att lyssna till andras livsfrågor, möta människor i existentiell kris och utsatthet och fånga upp det som rör sig under ytan.

I kursen möter du Lars Björklund, präst och poet och Kerstin Dillmar, präst och författare. Båda har lång erfarenhet som sjukhuspräster med vana att lyssna till det som kanske inte sägs och att stanna kvar så att en medmänniska, patient, närstående, kan få möjlighet att lyfta de livsfrågor som väcks i en utsatt situation. Med eller utan ord. Du får också lära dig mer om att möta en existentiell kris samt fem viktiga förutsättningar för att känna hopp. Medverkar gör också Lisbeth Gustafsson.

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar inom vård och omsorg och andra människovårdande sammanhang men alla som är intresserade av livsfrågor är välkomna att ta del. Kursen kan också användas för samtal och reflektion i grupp.

Kursen görs direkt på webben och tar ca 45 minuter att genomföra, beroende på hur mycket tid du själv väljer att lägga på reflektion. När du är klar fyller du i en kort utvärdering och får ett kursintyg att spara ned eller skriva ut. Du har tillgång till kursen i 60 dagar från anmälningstillfället.

Minikursen är kostnadsfri och framtagen med stöd från Folkhälsomyndigheten.

Föreläsare

Lars Björklund

Lars Björklund

Präst och poet.

Kerstin Dillmar

Kerstin Dillmar

Präst och författare.

Lisbeth Gustafsson 3

Lisbeth Gustafsson

Journalist, författare.