Samtalsgrupper för patienter och medarbetare – ett verktyg för att närma sig existentiella frågor

Samtalsgrupper för patienter och medarbetare – ett verktyg för att närma sig existentiella frågor

pin_dropDigitalt

Webbutbildning - gå när du vill

Anmäl dig här

Minikursen ”Samtalsgrupper för patienter och medarbetare – ett verktyg för att närma sig existentiella frågor” lyfter just samtalets betydelse för existentiell hälsa och meningsskapande.

I kursen möter du Anna-Karin Jeppsson och Kerstin Enlund. Anna-Karin Jeppsson är utvecklingsledare, ansvarig för samtalsgrupper för personal inom Region Jönköpings läns hälso- och sjukvård. Hon har tidigare arbetat inom psykiatrin. Även inom psykiatrin erbjuds samtalsgrupper med existentiella teman. Existentiella samtalsgrupper är nu en del av kompetensutvecklingen inom Region Jönköpings län. Du får också verktyg till hur du kan forma goda förutsättningar för samtal i grupp och skilja på vad det är att vara professionell, personlig eller privat i mötet med medmänniskan, patienten. Kerstin Enlund är diakon, terapeut och direktor för Betaniastiftelsen.

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar inom vård och omsorg och andra människovårdande sammanhang men alla som är intresserade av livsfrågor är välkomna att ta del. Kursen kan också användas för samtal och reflektion i grupp.

Kursen görs direkt på webben och tar ca 45 minuter att genomföra, beroende på hur mycket tid du själv väljer att lägga på reflektion. När du är klar fyller du i en kort utvärdering och får ett kursintyg att spara ned eller skriva ut. Du har tillgång till kursen i 60 dagar från anmälningstillfället.

Minikursen är kostnadsfri och framtagen med stöd från Folkhälsomyndigheten.

Föreläsare

Anna-Karin Jeppsson

Anna-Karin Jeppsson

Utvecklingsledare och samtalsledare.

Kerstin Enlund

Kerstin Enlund

Direktor och folkbildare.